Pilates

MI EZ AZ ÓRA?

A Pilates egy egész testet átmozgató tréning, amely fejleszti az egyensúlyérzéket, növeli az izületi mozgékonyságot, szálkás izomzatot formál, miközben nyújtja azt. Mi a különbség a Pilates és más edzésmódszerek között? Az edzés célja mindenhol hasonló, de a legfőbb különbség az erőközpont, ahonnan a gyakorlatok kiindulnak, ez az alapja az edzésmódszernek.

A Pilates módszer törekszik a gyakorlatok közben az S alakú természetes gerincgörbület megtartására. Ehhez szükséges a mély hasizmok megerősítése, melyhez a Pilates módszer a legalkalmasabb, mivel az erőközpont helyes használatával megtanít a medence és más izületek stabilizációján keresztül a helyes testtartásra, későbbiekben a tudatos izolált izommozgásra, mely a testtudat kialakulásához vezet. A testtudat elengedhetetlenül szükséges a sporttevékenységekhez, másrészt a hétköznapi életben ennek használata kevesebb mozgásszervi problémát eredményez.

A Pilates módszer az erőközpont (mélyizmok) megerősítése után belülről kifelé erősíti az izomzatot. A Pilates tudatosan az emberi testfelépítéshez alkalmazkodó mozdulatok folyamatos sora.

ÓRATÍPUS

Erő-állóképességi / Hipertrófiás

HOGY ÉPÜL FEL AZ ÓRA?

A Pilates óra egy könnyed bemelegítő gyakorlatsorral kezdődik majd a Pilates gyakorlatokat sorra végrehajtva az óra végi stretchinggel fejezzük be. Ezen az órán kimondottan a minőség a fontos. Folyamatosan a medence és törzs helyzetének stabilizálására fókuszálunk a helyes légzés végrehajtása mellett.  A  gyakorlatok teljes mértékben egyénre szabhatóak és kis eszközökkel (fit-ball, soft-ball, gumiszalag, pilates karika, henger) még színesebbé tehetjük az órát, valamint az eszközök segítik megéreztetni az erőközpont aktiválását s ezáltal fokozzák a hatékonyságot.

KINEK AJÁNLOTT?

Bárki számára elvégezhetőek ezek a gyakorlatok, hiszen a gyakorlatok több szinten is elvégezhetőek kezdőtől a haladóig. Alkalmazkodva a vendégek fizikai képességeihez nyújtok könnyebb vagy nehezebb gyakorlat végrehajtási variációkat az edzés folyamán,  különösen nagy hangsúlyt fektetve a technikára és minőségre.

Erősség

Kezdő

Közepes

Erős