Kismama torna

TESTI-LELKI FELKÉSZÜLÉS? HARMÓNIKUS ÉS BOLDOG HÓNAPOK

Speciális, várandósoknak kifejlesztett mozgásprogramot a 12. héttől a 40.hétig ajánljuk heti 2-3 alkalommal.

Keringésfokozó hatású gyakorlatok végzése történik az órán, amelyek a vénák állapotának javítására szolgálnak /talp, vádli, lábszár/, segítenek megtartani az ízületi mozgékonyságot, lazítani a csípőt, a derekat. A hátizom is fontos szerepet kap, hiszen a kismama növekedő pocakja igénybe veszi a gerincét, ami helyes testtartással és az egyensúly megtarthatósága érdekében végzett feladatokkal óvható. Az órán a mell formájának védelme is történik, de szerepelnek váll-és kargyakorlatok, nem marad ki a derék és csípő mozgatása és természetesen a comb-és farizmok sem mostohagyermekek az órán.

Mértéktartó, fokozatos, irányított mozdulatsorokkal tartja kézben a torna a súlygyarapodást és ezzel párhuzamosan megvalósul a felkészülés a szülésre, ami a legnagyobb fizikai kihívás.

Nincs rázkódás, kifulladás, megerőltetés, ugrálás, -minimális hasizomgyakorlat van, ennek ellenére a torna dinamikus.

Az órákat kötetlen, laza, derűs hangulat jellemzi, gyakran van beszélgetés is a terhességről, a terhességi heteknek megfelelő nehézségekről, a szülés szakaszairól, babagondozásról és ellátásról.
Kellemes a légkör, könnyen feloldódik mindenki, életre szóló barátságok is köttetnek, hiszen a program már az öltözőben elkezdődik.

Erősség

Kezdő