Inside Flow

Inside Flow 

Az Inside Flow egy konkrét zeneszámra (napjaink pop zenéi) alkotott kreatív koreográfia a vinyasa flow yoga elemeiből. Az óra során végig a zene ütemére lélegzünk és áramlunk.

Az óra első felében egy szisztematikusan felépített sorban (build up) tanuljuk meg az adott napi koreográfia elemeit és átkötéseit, légzésünket végig a zene ütemére hangolva. Ezt az áramlást csak ritkán szakítjuk meg egy-egy póz pontosabb kivitelezése érdekében. Az így kitanított koreográfiát az óra végén a main song-ra  4-6 alkalommal együtt “eltáncoljuk”. A zene -és az instruktor- vezet, a légzés biztosítja a hullámzást, a jól felépített koreográfia pedig a harmonikus áramlást.

Az Inside Flow szerves része a storytelling, amikor az oktató az aktuális main song által benne megmozgatott érzés, élethelyzet rövid elmesélésével invitál arra, hogy a benned felmerülő emlékek, élmények felelevenítésével (nem kell megosztani) kapcsolódj mélyebben önmagadhoz és az együtt áramlás erejével a többiekhez is. Így kerül szimbiózisba a zene, a légzés, a test és a lélek, ez az igazi flow-élmény, ami a teljes lényedet a jelenben tartja, ahol egyszerre fárad el a test és frissül fel a lélek. Az óra után hozva az érzést: all you need is inside.

Az Inside Flow feltalálója, Young Ho Kim saját szavaival:

https://youtu.be/k9h2XivgS_g

Erősség

Közepes