Deseő Kinga

A jóga 2015-ben életem legmélyebb pontján talált meg (szokott ilyet) és szippantott be szinte azonnal. A fizikai előnyei mellett hamar érezni kezdtem egyéb jótékony hatásait is, de tudatosan a haladó ászanák elérése motivált leginkább. A gyakorlásom elmélyítése érdekében vinyasa flow oktatóvá váltam.

Amikor szembe jött az Inside Flow, az azonnal szerelem lett, ez jóga és tánc egyben. Hamar kiderült, hogy nem csak követni, de instruálni is nagyon szeretem, így hivatalos és regisztrált oktatónak képeztem magam, hogy a flow élményt másokkal is megoszthassam.

Az Inside Flow-ról:

Az Inside Flow egy konkrét zeneszámra (napjaink pop zenéi) alkotott kreatív koreográfia a vinyasa flow yoga elemeiből. Az óra során végig a zene ütemére lélegzünk és áramlunk.

Az óra első felében egy szisztematikusan felépített sorban (build up) tanuljuk meg az adott napi koreográfia elemeit és átkötéseit, légzésünket végig a zene ütemére hangolva. Ezt az áramlást csak ritkán szakítjuk meg egy-egy póz pontosabb kivitelezése érdekében. Az így kitanított koreográfiát az óra végén a main song-ra  4-6 alkalommal együtt “eltáncoljuk”. A zene -és az instruktor- vezet, a légzés biztosítja a hullámzást, a jól felépített koreográfia pedig a harmonikus áramlást.

Az Inside Flow szerves része a storytelling, amikor az oktató az aktuális main song által benne megmozgatott érzés, élethelyzet rövid elmesélésével invitál arra, hogy a benned felmerülő emlékek, élmények felelevenítésével (nem kell megosztani) kapcsolódj mélyebben önmagadhoz és az együtt áramlás erejével a többiekhez is. Így kerül szimbiózisba a zene, a légzés, a test és a lélek, ez az igazi flow-élmény, ami a teljes lényedet a jelenben tartja, ahol egyszerre fárad el a test és frissül fel a lélek. Az óra után hozva az érzést: all you need is inside.

Az Inside Flow feltalálója, Young Ho Kim saját szavaival: https://youtu.be/k9h2XivgS_g

Saját- és vendégeim folyamatos feljődésének érdekében rendszeres résztvevője vagyok hazai és nemzetközi továbbképzéseknek.