Gőzkabin

A gőzfürdőt 35-40 °C hőmérsékletű, magas vízgőztartalmú gőzkamrákban végzik. Hatására a bőr pórusai kitágulnak, tisztulnak, fokozódik a faggyúmirigyek elválasztása, élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak, a légutak nyálkahártyájának hurutja is oldódik.

A gőzfürdőben rövid idő alatt erős izzadás lép fel, és a magas páratartalom miatt az izzadság nem tud elpárologni, ezért hőtorlódás következik be. Ez nagy megterhelés a szív és a vérkeringés számára, ezért a teljesen egészségesek is csak 10-15 percig tartózkodhatnak, a betegek pedig csak orvosi utasítás alapján vehetik igénybe. A gőzfürdőben felhevült testet langyos, majd hűs fürdőben fokozatosan kell lehűteni, majd legalább 30 perc pihenésnek kell követnie.

A hőlégkamra hőmérséklete 60-80 °C, de levegője száraz, kevés vízgőzt tartalmaz, így az izzadság el tud párologni. Alkalmazzák az egészségesek edzésére vagy sportolók testsúlyának csökkentésére.

WELLNESSÜNKBEN 1 DB 6 FŐS GŐZKABIN TALÁTLHATÓ.

 

Házirend

  1. A vendégek részére az F&M Központ nemenként elkülönített öltöző- és zuhanyzóhasználatot, valamint koedukált wellness-használatot biztosít. 
  2. Az öltözőben az öltözőszekrény, a tusfürdő és a hajszárító használatot a jegyek és bérletek árai tartalmazzák.
  3. A wellness-részleg kizárólag megfelelő öltözetben (fürdőruha) vehető igénybe. A szauna kizárólag szaunalepedő használatával vehető igénybe. 
  4. A wellness-részlegben és előterében, valamint a zuhanyzókban fürdőpapucs használata kötelező. 
  5. A mellékhelyiségekben elhelyezett szerelvények és felszerelések kizárólag rendeltetésszerűen használhatók, a lefolyóba, WC-be szemetet, hulladékot (pl. rongyot, intimbetétet), veszélyes anyagot dobni, vagy elhelyezni tilos.

Várunk szeretettel!