Vitaminbár

Egy igazán kemény edzéshez sok energiára van szükség. Vitaminbárunkban feltöltheted szervezeted a kiadós sportoláshoz, de lazíthatsz is velünk egy kávé mellett. Sőt, edzés után érdemes elfogyasztanod nálunk a fehérjeturmixodat, hiszen széles kínálattal várunk. Csokis vagy kókuszos fehérjére vágysz? Tejfehérje érzékeny vagy? Vegán és/vagy paleo diétát követsz? Mi erre is felkészültünk, és sok-sok terméket kínálunk, ami illeszkedik étrendedbe. Édes és sós finomságok, üdítők, izotóniás italok várnak. Folyamatosan megújuló kínálatunk pedig gondoskodik arról, hogy vendégeinknek hétről hétre új finomságokkal dobjuk fel a napját.

Az ízek élvezete mellett prioritásként kezeljük a termékek összetevőinek minőségi ellenőrzését is.  Kazaróczy Tibor, táplálkozási szakértő a vitaminbár megújulásának szakmai vezetője. Több mint 25 éve kutatja a sport, testsúlymenedzsment és egészségmegőrzés táplálkozási vonatkozásait.  Tibi anatómiai, élettani, biokémiai ismereteinek alapjait a Semmelweis Egyetem dietetika szakán szerezte meg, majd később nutrigenetika és nutrigenomika területeken az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban folytatta tanulmányait.  Kazaróczy Tibor 2016 óta foglalkozik nutrigenetikával és nutrigenomikával, a gének és a tápanyagok közötti kölcsönhatások feltárásával és ezen ismeretek gyakorlati adaptálásával. Mostanra több, mint 150 genetikai analízis kiértékelésében és gyakorlati adaptálásában vett részt, Tibi több Olimpikon, Világ- és Európa-bajnok sportolóval dolgozik együtt, szakértelme magas fokú minőségi garanciát jelent arra, hogy a legjobb termékek kerülnek vitaminbárunk polcaira.

Arról is gondoskodtunk, hogy ne kelljen a fizetéssel bajlódnod. Ha a recepción feltöltöd a kártyád egyenlegét, akkor arról mi egyszerűen le tudjuk vonni fogyasztásod, de ha neked kényelmesebb, akkor telefonoddal és/vagy bankkártyával is fizethetsz nálunk.

Kérdésed, kérésed van? Megosztanád véleményedet a vitaminbár szolgáltatásaival kapcsolatban? Írj nekünk e-mailt az info@fandm.hu e-mail címre! Fontos számunkra a visszajelzésetek!

Vitaminbár nyitvatartás:

Hétfőtől Péntekig: 08:00-20:00

Szombaton és Vasárnap: zárva (Hétvégén a recepción tudod beszerezni finomságainkat)

Csoportos órák

Akvárium Terem

Legújabb termünkben – amelynek végső nevét vendégeink szavazata döntötte el – minőségi eszköztárral, kiváló hangtechnikával, számos, az eddig megszokott színvonalú és hangulatú óratípussal várjuk a csoportos órákat kedvelő vendégeinket. Legyen szó akár alakformáló, erősítő, vagy táncos típusú órákról,vagy akár a spinningről.  Órarendünkben biztosan találsz számodra megfelelő óratípust!

Funkcionális terem

220 nm-en nyitottuk meg a környék legnagyobb Cross termét! Vadonatúj eszközökkel és képesített új edzőkkel várjuk a Cross edzések kedvelőit. Az új, minden igényt kielégítő Cross teremben csoportos és egyéni foglalkozásokat is tartunk, emellett a már jól ismert és bevált funkcionális köredzések, TRX, és egyéb, nagyobb létszámú órákat is itt tartjuk.

Body & Mind Terem

55 nm-es Body&Mind termünkben letisztult formákkal, hangulatos világítással várjuk a body&mind típusú órák (Jóga, Gerinctréning, bodyART, Pilates, stb.) kedvelőit. Ha egy kis kikapcsolódásra, halk zenére és a mozgás örömére vágysz, itt a helyed!

Fitness Terem

Fitness termünkben professzionális Cybex gépekkel és kézi súlyok széles palettájával, míg a funkcionális edzés kedvelőit gazdagon felszerelt Funkcionális sarokkal várjuk. Cardio részlegünkön kedvedre választhatsz a futó-, evező, ARC Trainer-, bicikli-, és lépcsőzőgépeink közül. Az F&M fitness and more-ban található különleges Itensic eszközöket Magyarországon csak nálunk találod meg, s egyedülálló módon edzheted vele a hasi- és háti mélyizmaid! egyénre szabott beállításokkal a mélyen fekvő “kulcsizmaidat” a sérülés veszélye nélkül tudatosan és célzottan edzheted.

Szakképzett és világbajnok edzőink várnak személyi edzésre, de az F&M ingyenes szolgáltatásaként teremedzők segítségét is kérhetitek.

TEREMEDZŐK

Kérjétek bátran trénereink segítségét a minél hatékonyabb edzéshez!

A teremedzők minden hétköznap  7:00 és 22:00 óra között állnak rendelkezésetekre.

De hétvégén is várják a vendégeket 8:00 és 12:00, illetve 16:00 és 20:00 óra között!

 

Gőzkabin

A gőzfürdőt 35-40 °C hőmérsékletű, magas vízgőztartalmú gőzkamrákban végzik. Hatására a bőr pórusai kitágulnak, tisztulnak, fokozódik a faggyúmirigyek elválasztása, élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak, a légutak nyálkahártyájának hurutja is oldódik.

A gőzfürdőben rövid idő alatt erős izzadás lép fel, és a magas páratartalom miatt az izzadság nem tud elpárologni, ezért hőtorlódás következik be. Ez nagy megterhelés a szív és a vérkeringés számára, ezért a teljesen egészségesek is csak 10-15 percig tartózkodhatnak, a betegek pedig csak orvosi utasítás alapján vehetik igénybe. A gőzfürdőben felhevült testet langyos, majd hűs fürdőben fokozatosan kell lehűteni, majd legalább 30 perc pihenésnek kell követnie.

A hőlégkamra hőmérséklete 60-80 °C, de levegője száraz, kevés vízgőzt tartalmaz, így az izzadság el tud párologni. Alkalmazzák az egészségesek edzésére vagy sportolók testsúlyának csökkentésére.

WELLNESSÜNKBEN 1 DB 6 FŐS GŐZKABIN TALÁTLHATÓ.

 

Házirend

  1. A vendégek részére az F&M Központ nemenként elkülönített öltöző- és zuhanyzóhasználatot, valamint koedukált wellness-használatot biztosít. 
  2. Az öltözőben az öltözőszekrény, a tusfürdő és a hajszárító használatot a jegyek és bérletek árai tartalmazzák.
  3. A wellness-részleg kizárólag megfelelő öltözetben (fürdőruha) vehető igénybe. A szauna kizárólag szaunalepedő használatával vehető igénybe. 
  4. A wellness-részlegben és előterében, valamint a zuhanyzókban fürdőpapucs használata kötelező. 
  5. A mellékhelyiségekben elhelyezett szerelvények és felszerelések kizárólag rendeltetésszerűen használhatók, a lefolyóba, WC-be szemetet, hulladékot (pl. rongyot, intimbetétet), veszélyes anyagot dobni, vagy elhelyezni tilos.

Infrakabin

Az infrakabin esetében az elektromos vagy fa kályha helyett infrasugarakkal melegítik fel a helyiséget. Az infrasugarak a láthatatlan fény tartományhoz tartoznak, 2-25 mikrométeres hullámhosszon. Mélyen behatolnak a szervezetbe és belülről-kifelé felmelegítik azt. Az erek kitágulnak, folyamatossá téve a vérkeringést, felgyorsul az anyagcsere, növekszik a szervezet ellenálló képessége. A felesleges és káros anyagok a verítékkel együtt távoznak a sejtaktiválás és vérkeringés által előidézett anyagcsere-folyamat közben.

A normál szaunához képest eltérő működésből fakadóan vannak különbségek a hatásában is (ld. a Szauna és egészség szakaszt).

1.   Az infraszauna alacsonyabb hőmérsékleten működik, ami kellemesebb bent tartózkodást jelent.

2. 30 perces használata 300 kalória veszteséget jelent. A normál szaunához képest használata az alakot jobban átformálja, az izomzat lazításában  hatékonyabb, a nyirokfolyadék intenzív keringetésével jobban serkenti az alakformálást. Emiatt fogyókúra szempontjából jobb.

3. Látványos hatása van a bőrre, pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetően.

4. Az izzadás mennyisége kb. háromszorosa a hagyományos szaunáénak, 20-60 szoros méregtelenítő potenciállal rendelkezik és 3-7-szer nagyobb mennyiségű nem vízjellegű összetevő található a kiizzadt verejtékben.

Az infraszauna egyik legfontosabb része a fűtőegység. A régebbi, kerámia típusú betétek felfűtési ideje – felépítéséből adódóan – hosszabb, a sugárzó felülete jóval kisebb mint a legmodernebb szénalapú fűtőbetéteké. Ezek a szénalapú betétek, a nagy felületük miatt, jóval alacsonyabb felületi hőmérsékleten működnek. Így a szénalapú betétek alkalmazása biztonságos, akár meg is érinthetjük működés közben. A kerámia betéteknél ez nincs így, azok valóban forróak. (ezért szoktak védőrácsot használni, a képeken is láthatóak ezek).

Vannak olyan infraszaunák, melyek fűtőegységei rendkívül szűk hullámhosszúságú (9,4 mikron) infrasugarakat bocsátanak ki. A napból jövő “melegítő” sugarak is pontosan ekkora hullámhosszúságúak. Ezeket az infraszaunákat napsugárszaunáknak hívjuk. Tehát minden napsugár szauna infraszauna, de nem minden infraszauna napsugár szauna.

A napsugár szauna sokkal hatékonyabb, kevesebb áramot fogyaszt, mivel a felhasznált elektromos energiának 97%-a a melegítő sugarak előállítására fordítódik. A szénalapú fűtőegységek gyártásával sikerült ezeket a legmodernebb napsugárszaunákat előállítani.

WELLNESS RÉSZLEGÜNKBEN 2 DB 2-2 FŐS INFRAKABIN TALÁLHATÓ.

 

Házirend

  1. A vendégek részére az F&M Központ nemenként elkülönített öltöző- és zuhanyzóhasználatot, valamint koedukált wellness-használatot biztosít. 
  2. Az öltözőben az öltözőszekrény, a tusfürdő és a hajszárító használatot a jegyek és bérletek árai tartalmazzák.
  3. A wellness-részleg kizárólag megfelelő öltözetben (fürdőruha) vehető igénybe. A szauna kizárólag szaunalepedő használatával vehető igénybe. 
  4. A wellness-részlegben és előterében, valamint a zuhanyzókban fürdőpapucs használata kötelező. 
  5. A mellékhelyiségekben elhelyezett szerelvények és felszerelések kizárólag rendeltetésszerűen használhatók, a lefolyóba, WC-be szemetet, hulladékot (pl. rongyot, intimbetétet), veszélyes anyagot dobni, vagy elhelyezni tilos.