Stretching, Mobility & Stretching

STRETCHING

stretching szó alapvetően nyújtást jelent, mely elnevezés többféle technikát is magában foglal. Célja az izmok és ízületek rugalmasságának megtartása és fejlesztése. Sokan nem tudják, de izomzat megfelelő rugalmassága rendkívül fontos tényező abban, hogy az az erő és állóképesség fejlődjön, a testtartás és mozgás fiziológiás valamint harmonikus legyen.

Fontos tudni azt is, hogy a stretching óra nem pusztán passzív nyújtás, hanem stabilizációs, erősítő training is egyben.

A streching (nyújtás) segít az izmok rugalmasságának helyreállításában, megőrzésében, fejlesztésében. Mindezek eredményeként csökken a sérülésveszély, az izomláz kialakulásának esélye és csökken a stresszhormon (kortizol) szint a szervezetben.

A streching gyorsítja a regenerációt, ezáltal a regenerálódott rugalmas izom nagyobb erőkifejtésre, gazdaságosabb működésre, és nagyobb mozgásterjedelemben történő mozgásra is képes, mint a megrövidült merev izom. Ezért javasoljuk mindenkinek, aki rendszeresen sportol (legyen az futás, funkcionális vagy súlyzós edzés), de azoknak is, akik csak jól, egészségesen szeretnék érezni magukat a bőrükben.

MOBILITY AND STRECHING

A mobilizálás során az ízületeket teljes mozgástartományban történő átmozgatását végezzük.
Ezáltal hosszú távon egészséges  mértékben növekszik a mozgástrejedelem.

Javítja a helyes testtartást, fejleszti a testtudatot, segít elkerülni az ízületi problémákat.
A nyújtással fejlesztjük az izmok összehúzódó és megnyúlási képességét, növeljük azok rugalmasságát. Ezáltal a mozgás terjedelme növelhető, az izmok állóképessége fokozható és segít elkerülni a sérüléseket.

Erősség

Kezdő