Gerinctorna

MI EZ AZ ÓRA?

Manapság egyre több ember küzd krónikus derékfájdalommal. Sok esetben azonban az ágyéki gerincszakasz és medence instabilitása áll a háttérben. Ha ezek a stabilizáló izmok (mélyizmok) gyengék, nem tudják ellátni funciójukat, így instabillá válik gerincünk, medencénk. Szerepüket átveszik a segítő izmok, amik túlfeszülnek, így fájdalom lép fel. A tréning során “bekapcsoljuk” a stabilizáló (lokális) izmokat, fejlesztjük a neuromuszkuláris kontrollt, a túlhasznált izmainkat lazítjuk. Így csökkentjük a derékfájdalmakat, stabilizáljuk a törzsünket, ízületeinket.

AZ ÓRARENDBEN SZEREPLŐ ÓRA TÍPUSAI:

GERINCTORNA

Közepes intenzitású csoportos óra, amelynek során a helyes (normál fiziológiás) testtartásért felelős izomcsoportok megfelelő arányú erősítése és nyújtása, illetve az ízületek mobilizálása és stabilizálása a cél. Az óra során egy-egy izomcsoportot – koncentrálva a mélyizmokra – funkcionálisan, több oldalról, több gyakorlaton át mozgatunk.

KINEK AJÁNLOTT?

Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánljuk, hiszen a modern életmód egyik negatív következményeként rendkívül sok ember küzd helytelen testtartással, vagy olyan gerincdeformitásokkal, mint például a gerincferdülés. Ha pedig még nincs ilyen gondod, előzd meg a bajt! A gerinctorna kiválóan alkalmas nem csak gyógyításra, de prevencióra is.

Akut ízületi/gerinc problémát, valamint a várandósságot – saját érdekében – kérjük, jelezd az óra elején az oktatónak!

GERINCTRÉNING

A tréning célja a gerinc működésében résztvevő izmok erősítése, nyújtása, a gerinc ízületeinek alapos átmozgatása. Kellemes, lágy dallamok, tudatos mozdulatsorok, precízen végrehajtott gyakorlatok jellemzik az órát, ahol fókuszban gerinced egészsége és a szép testtartás áll.

KINEK AJÁNLOTT?

Kortól és nemtől függetlenül, mindenkinek ajánlható óratípus. Akkor is, ha már nem egészséges a gerinced (gerincferdülés, deréktáji-, háti-, nyaki fájdalom, kezdődő vagy már meglévő gerincsérv estén is), vagy ha csak tennél valamit a gerincedért, mert sokat ülsz, vagy állsz és szeretnéd megelőzni a fent említett elváltozásokat.

Erősség

Kezdő