Balázs-Varga Eszter

Dr. Balázs-Varga Eszter

 • Precision Nutrition táplálkozási szakértő

2023 – folyamatban, CAN

 • Medical Fitnesz Szakértő (MES) – Level 5

2022 – IWI, Budapest

 • Diploma in Sports Massage – Level 4

2020, Sports Therapy UK, London

 • Certificate in Sports Massage – Level 3

2018, Sports Therapy UK, London

 • Vital signs – understanding what the body tells us

2015, University of Pennsylvania – via Coursera

 • Strength and Conditioning – Level 2

2014, London YMCA fit training

 • Personal Trainer – Level 3

2012, London, UK – Premier Training International

 • Virgin Active Training 2012-2016, London, UK

Swissball, Bosuball, Kettlebell, VIPR, TRX, Power Plate, Bulgarian bag, RIP, Wattbike, Woodway Curve and HIIT

 • GYM Instructor – Level 2

2011, London, YMCA fit training

 • Jogász

ELTE Állam és Jogtudományi kar, 2007 – 2011

 • Politológus

ELTE Állam és Jogtudományi kar, 2002 – 2007

 

Az edzői munkám fókuszában az egészség áll. Abban hiszek, hogy az egészségesen edzett, táplált és pihentetett test meghálálja a belé fektetett munkát. Az egészséges életmódra törekvés nem gátolja az esztétikai célok elérését, az egészségtudatos edzésmunka és életvitel eredménye a szép, ruganyos, fiatal test. Edzéseimet a funkcionális tréning jegyében, változatos eszközkészlettel alakítom ki. Imádom a sokszínű, jó hangulatú edzéseket, arra törekeszem, hogy klienseim energiával telve hagyják el a termet, és örömmel térjenek vissza.

Az egészség fontossága gyermekkorom óta része a mindennapjaimnak, orvos családban nőttem fel, így az egészség helyreállításának nehézsége, kihívásai vagy akár képtelensége napi beszédtéma volt az életemben. Az én utam a gimnázium után az ELTE-re vezetett, jogászként és politológusként végeztem az Állam- és Jogtudományi karon. Mindkét szakon az egészségügyi rendszer állt az érdeklődésem középpontjában, így az egyetem utáni években jogi és politikai elemzőként dolgoztam az akkori Egészségügyi Minisztérium egészségügyi stratégiákat kutató háttér intézeténél.

Sport hátterem az atlétika, 9 éves korom óta lételemem a futás, rövidtávfutóként edzettem 20 éves koromig, versenyeztem a magyar válogatottban is. Gyermekként az atlétika mellett úsztam és balett órákra is jártam, egyetemistaként vívtam, síeltem és elkezdtem egyre hosszabb távokat futni. A hosszútávfutás két maraton (Párizs, Bécs) teljesítéséig vezetett, majd az olimpiai távú triatlont is kipróbáltam (Mallorca, Norwich), mostanában a falmászással ismerkedem.

2010-ben Londonba költöztem, ahol azonnal megfogott a fitnesz és a nagy edzőtermek pezsgő világa, így tanulmányaimat ebbe az irányba fordítottam. Elsőként fitnesz instruktor képzést végeztem és a britek legnépszerűbb konditerem láncánál, a Virgin Active-nél helyezkedtem el teremedzőként. A következő lépés a személyi edzés lett, egy év edzői munka után jelentkeztem a mesteredző vizsgára, melynek sikeres teljesítése után mesteredzőként dolgoztam. A személyi edzés mellett kis és nagyobb csoportos edzéseket tartottam, főként magas intenzitású interval edzéseket (HIIT) és funkcionális eszközöket használó köredzéseket.

A magasabb szintű edzői munka érdekében sport terápia irányú tanulmányokba kezdtem, melynek során sport masszőr végzettséget szereztem, így mind egészséges, mind sérült sportolók, sportoló amatőrök sportmasszázsával foglalkozom. Célom, hogy a sportrehabilitáció területén tovább bővítsem a tudásom.

A fizikai sérülések világa vezetett el az egészségügyi állapotuk miatt korlátozott emberekkel való munka iránti érdeklődéshez, így szereztem medical fitnesz szakértő végzettséget, mely lehetőséget ad számomra, hogy edzőként számos krónikus betegséggel élő személy egészségi állapotának javításában részt vehessek. Jelenleg az egészségi állapot, az edzésmunka  táplálkozással való javítása került az érdeklődésem középpontjába, így ezirányú tanulmányokba kezdtem.