Bálint Katica
Vissza
Bálint Katica

Végzettségek:

Testépítés-fitness edző – TFTI (2004 június)

Műkorcsolya edző – TFTI (2004 június)

Kerékpár edző – TFTI (2006 június)

Aerobic edző – TFTI (2008 június)

Johnny G. Spinning® Instructor, STAR1 – (2010. május)

Spinning továbbképzések (CED workshop)

 • Aerob alap építése (2012)
 • Spinning® második fázis (2012)
 • Spinning® és jóga (2013)
 • Nyelv és vizualizáció (2013)

Beli Buba Babahordozó Iskola, hordozási tanácsadó képzés (2017)

Folyamatban:

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar (2014- ) szülésznő szak
(A diploma megszerzésének várható ideje 2018 nyara.)

Magamról:

   • Hároméves koromtól kezdve műkorcsolyáztam, balettoztam és talán meglepő, de a kerékpár csak felnőttkori szerelem lett! Az eddigi tizenhat kerékpáros évből viszont négy évet futárkodtam, ezzel némi átfedésben már a KSI színeiben versenyeztem országúton és pályán (később BVSC színekben), végül az oktatásnál kötöttem ki, mint spinning instruktor.

Az első kisfiam 10 hónapos volt, amikor 2013 januárjában néhány hasonszőrű (értsd, babáját hordozó) anyatársam bíztatására elkezdtem BIKE WITH BABY órákat tartani.

Második kisfiam majdnem napra pontosan rá két évre, 2015 januárjában született, vele két hónapos korátóé másfél éves koráig tekertünk együtt.

Már az első várandósságom alatt elhatároztam, hogy kisfiamat hordozni fogom, de teljesen tájékozatlanul vettem az első, elégg „fapados” kendőmet. Az első hónapokban egy kevés, ráadásul rossz minőségű fotókat tartalmazó használati utasításból és jobb-rosszabb videókból tanultam kötni. Ezt az időszakot tájékozatlanságomból és a szakszerű segítség hiányából fakadóan rengeteg kínlódás és türelmetlenség kísérte, de egyetlen pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy magával a hordozással lenne a baj, vagy hogy feladjam. Már akkor is hallottam hordozási tanácsadókról, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a tőlük tanulható tudásnak, így még a gondjaim ellenére sem kerestem fel egyiküket sem – megoldjuk egyedül is, nem lehet az olyan bonyolult jeligével. Aztán fokozatosan egyre több hordozós anyukát ismertem meg, akik apránként a hordozásnak egyre több fortélyát mutatták meg, míg végül összeállt a kép számomra, hogy miért is van létjogosultsága annak a minősítésnek, hogy valaki okleves hordozási tanácsadó!

Mára már gyakorlott hordozós anyának tartom magamat, de – mint az élet minden területén – az ember minél többet lát egy adott témában, annál inkább érzékeli, hogy a saját tudása még mindig milyen kevés az egészhez képest. Bár 2016 őszén magam is elvégeztem egy hordozási tanácsadó képzést, az óráimon továbbra is ragaszkodom a hordozási tanácsadó jelenlétéhez – ez az óra nem jöhetett volna létre nélkülük!

A két szakemberrel tartott órafelépítés praktikus oka oktatói szemszögből ennél prózaibb; ha rendelkezik is hordozási tanácsadó képesítéssel a BWB oktató, akkor sem lenne elég szeme és keze ahhoz, hogy egy órán az oktatói és a tanácsadói feladatokat is ugyanazon a színvonalon láthassa el!

A hordozás és az általa megismert szülők, családok az ún. kötődő nevelés szemléletét képviselik, ami még napjainkban is megosztja az embereket. A kötődő nevelésnek több pillére is van – a hordozás, az igény szerinti szoptatás és együttalvás –  amik közül a hordozás tehát csak az egyik. Nem szükségszerű, hogy aki hordoz, az a többi elemét is elsajátítsa, vagy fordítva – attól, hogy valaki nem hordozza/ta gyermekét, még nevelhet kötődően.

Ennek tudatában szinte magától értetődő, hogy a hordozásnak minden családban, minden élethelyzetben, így sportolás alatt is van létjogosultsága – természetesen szem előtt tartva, hogy mekkora kisgyermeket milyen eszközben, milyen környezetben, milyen felkészültségű tanácsadók segítségével hordozunk!

A kerékpározás mellett időről időre kipróbáltam a jóga több irányzatát is. Mindig is jóban voltunk – én meg a jóga – de mindig volt valami (edzőtábor, versenyforma időzítés, vagy csak épp a súlyzózás volt a szerelem stb.), ami miatt pár hét után továbbálltam.

Egészen addig, amíg rá nem találtam az ashtanga jógára. Most az ashtanga az „én-időm” a gyerekek, a tanulás és a BIKE WITH BABY mellett. Sokáig úgy gondoltam, hogy a jógának a mentális egészségre gyakorolt hatása csak marketinszöveg, de most tapasztalom, hogy tényleg működik!

   •  Mottó: “A szerény kezdet, a csendes és fokozatos küzdelem az, amely megérleli a dolgokat.” (Florence Nightingale)

Edzéstípus:

   • Bike With Baby

Nyelvtudás:

   • magyar, angol

Egy vendég ajánlása:

 Vendégvélemény-kérdezz meg egy vendéget pl nagyon szeretem gyúros jószit, régóta edzem vele/most kezdtem és motivál, és kihozza belőlem a maximumot stb. ” (vendég neve)

Bejelentkezés:

  • +36telefonszám (csoportos óraadók esetén reci telefon: Telefon: + 36 1 783 7004 Mobil: +36 70 377 0463)
  • bikewithbaby@gmail.com ill.
  • Az aktuális óra fb eseménye
  • (csoportos óraadók esetén info@fandm.hu)